Falugondnok

A falugondnok az egy kis település, falu vagy vidéki terület szociális ellátásáért felelős személy. Feladata a helyi közösség érdekeinek képviselete, az infrastruktúra fenntartása, a közbiztonság biztosítása és a település fejlődésének elősegítése. A falugondnok segíti a közterületek karbantartását, koordinálja a helyi eseményeket és rendezvényeket, illetve segít a lakosoknak a problémák megoldásában és az önkormányzati ügyek intézésében. Összességében a falugondnok a közösség szolgálatában áll, és gondoskodik arról, hogy a település lakói a lehető legjobb életkörülmények között élhessenek.   

Bödeháza Község Önkormányzata 2021. május 1-ével indította falugondnoki szolgáltatását, miután a Magyar Falu Program keretein belül elnyert egy falubuszt. 

A bödeházi falugondnoki szolgáltatással kapcsolatban itt tájékozódhat! A cikkek címére kattintva kinyílik az oldal, ha az elejéről kíváncsi történetünk lényeges elemeire, kérem a dátumoknak megfelelően haladjon.  

A falugondnoki szolgáltatásunkra kértünk véleményt a tavasszal a falulakóktól, aki véleményt nyilvánított, elégedett a szolgáltatással, köszönjük a visszajelzést, és a szolgáltatási tervünket is átnéztük. Link

A Falugondnoki Szolgáltatás Szakmai Programját éves szinten vizsgáljuk felül. 2022. májusában a képviselő-testület egyeztetett, nem volt szükséges változtatás.
A 2023-as évben a javasolt éves felülvizsgálat a következő testületi ülésén esedékes. Kérjük a lakosságot, hogy javaslataikat emailben, illetve a faluban kiküldött űrlap kitöltésével tegyék...